Delta del Llobregat, arriba la primavera del 2023!!!

Any 2023, arriba la primavera, és un bon moment per tornar als espais Naturals del Delta del Llobregat i així tornar a veure les aus que viuen tot l'any en aquest indret, les que estan de pas i poder conèixer les que venen per primavera a criar.

Consultem l'horari i preparem la motxilla amb la càmera, l'objectiu llarg, bateries, aigua i l'esmorzar.

No és el primer cop que visitem els Espais Naturals del Delta del Llobregat i fem una entrada en aquest blog, per tant no creiem necessari tornar a fer la presentació del lloc però, si voleu saber més sobre les diferents visites i les fotografies que hem fet al llarg del temps podeu consultar els següents enllaços:



En aquesta ocasió, de les diferents zones que formen part del delta, triem l'àrea del Remolar - Les Filipines localitzada al sud de l'aeroport de Barcelona.

Arribem a primera hora, el sol encara no ha sortit per l'horitzó, i ens acostem fins la platja a presenciar l'albada i ja de passada fer un cop d'ull per allà, sabem que hi ha una zona tancada per afavorir les aus i tindríem la oportunitat de fer alguna fotografia allà mateix.


A la platja no tenim massa sort, no hi ha cap ocell i l'albada no ha sigut gaire espectacular, així que anem xino-xano cap a l'entrada del recinte del Remolar i seiem a la zona de picnic per esmorzar.

Estem sols, en silenci, la gent encara no va amunt i avall i, aleshores, ens adonem que la màgia sorgeix al nostre voltant.


Allà, al fons, entre les branques dels pins localitzem una tímida merla.


Moments després un estornell voleteja per sobre el nostre cap amb uns insectes al bec, sembla que cerca una femella a qui oferir aquest llaminer present.


Els omnipresents pardals xarrecs, com sempre, amunt i avall, jugant a empaitar-se o ...


... cantant, és primavera i es nota per tot arreu.


Ja és l'hora, obren la porta, podem entrar a la zona tancada del Remolar però, abans una fotografia més a un altre estornell, o potser és el mateix??

Entrem i ens dirigim cap l'aguait de la Bassa dels Pollancres.


Allà un ànec becvermell neda tranquil·lament, ...


... mentre un martinet blanc es manté immòbil, dorm? o espera que algun peix o granota s'acosti?. 


Un altre ànec becvermell nedant tranquil·lament, uffff!!! quin ensopiment!!!, avui no hi ha moviment, res d'emocionant.
Fem un pensament i decidim anar cap a l'aguait de la Maresma a veure si tenim més sort.


Avanç d'arribar a l'aguait hi ha un trencall a la dreta fins a un petit mirador des d'on podem fotografiar un flamenc, la resta, ufffff!!!, massa lluny.
Seguim fins a l'aguait de la Maresma.


Només arribar, trèiem el nas per la finestreta i allà el tenim, a dos metres!!!, deixem la motxilla sense fer soroll i fem la nostra primera fotografia a un bonic exemplar de cuereta groga.


També hi ha un parell més de flamencs acompanyats d'un aleví, sembla que avui l'acció és aquí.


Gaudim de les anades i vingudes d'un grupet de camallargues força animades i ...


... d'una parella d'omnipresents ànecs collverds nedant tranquil·lament.


Allà, al fons, una mica lluny però encara dins l'abast del nostre objectiu un grupet de becplaners comuns descansant.


Renoi amb la primavera, fins i tot les fotges estan esvalotades i es persegueixen una bona estona.


Vaja, vaja, aquest ànec blanc no està massa conforme amb la proximitat d'aquesta fotja i decideix foragitar-la.


La cuereta groga s'atura i aprofita un cop de vent per espolsar-se les plomes just abans de que decidim marxar, és tard i ens esperen per dinar a casa però, ...


... just a la sortida del recinte un pardal comú decideix aturar-se al mig del camí per cuspir-se un insecte que porta al bec, sort que no hem guardat la càmera!!!.

I fins aquí la nostra darrera visita als Espais Naturals del Delta del Llobregat, de segur que tornarem a venir en una altre ocasió.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.