Sant Pere de Vilamajor, Vilamagore Medieval

El poble de Sant Pere de Vilamajor es transforma cada any durant el primer cap de setmana de novembre en la Vilamajor Medieval del segle XII.

La festa del Vilamagore Medieval ens permet endinsar-nos al segle XII, quan en aquest poble hi havia un palau comtal que, era l’enveja de les viles veïnes, una parada obligada entre Barcelona i Girona en el camí cap a França, que comptava amb un mercat per abastir les seves necessitats bàsiques.

Entre el juny de 1156 i l’abril de 1157, més de cent persones de diferent condició social hi van fer estada: ambaixadors, mercaders, pelegrins, sarraïns, jueus, cavallers… i els més destacats, el comte de Barcelona Ramon Berenguer IV i la seva esposa la reina Peronella.

I molt probablement hi va néixer el seu fill, Alfons I, rei d’Aragó, ja que sabem que la seva dida, Loreto, era del poble. 

Aquest any 2022 hi vàrem anar de visita per veure'ns transportats en el temps però, abans de deixar-vos amb el petit recull de fotografies que vàrem fer, un moment per retre un petit homenatge a en Jaume Baucis, impulsor i col·laborador des dels inicis del Vilamagore (1993), i que aquest any ens ha deixat.


No volem destorvar-vos més i us deixem amb el petit relat i recull de fotografies que vàrem fer i que només són una minsa part del que va succeir en aquesta edició.


Les cercaviles recorren els carrers del poble tot animant l'ambient, ...


... aquí i allà trobem parades amb productes artesans, ...


... personatges aquí i allà.




... i no ens podem deixar les escenes de la versió teatralitzada de la novel·la històrica "Confidències d'una reina" de l'escriptora Teresa Sagrera.

En aquesta novel·la, Peronella d'Aragó, casada als catorze anys amb Ramon Berenguer IV, un home endurit per les batalles i vint anys més gran que ella, descobrirà l'amor al costat d'un trobador, Guillem de Vila-rasa. 


Instal·lada a Vila Maior, també descobrirà el poder de l'amistat amb la seva dama, la Loreto, però no quedarà allunyada de les intrigues entre nobles pròpies de l'època.


Però, de segur que la mainada gaudirà d'allò més amb els "combats" amb espases, cavalls i arquers.






Això sí, les bugaderes són allà i no trigareu gens a ser el blanc de les seves xafarderies si no us porteu bé.


Teniu algún problema?? doncs aquí sempre podeu contactar amb alguna bruixa per que us faci algún encanteri a mida, o, ...


... si "necessiteu" alguna maledicció, també la podeu demanar.
 

Però, el més important, si no us trobeu bé no dubteu a anar a veure al "metge", de segur que al seu carro portarà un guariment que us "curarà" tots els mals.



No podem tancar aquest relat sense ensenyar-vos el secret del Vilamagore Medieval, la força dels més de tres-cents voluntaris que fan possible aquest viatge impossible en el temps. 

Informació extreta de la web oficial de la festa.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.