Montserrat, la "nova" Ermita de Sant Joan

La "nova" Ermita de Sant Joan és a la part alta de la regió de Tebes, al peu de la Miranda de Santa Magdalena, a la muntanya de Montserrat.

Juntament amb l'ermita de la Santa Cova és l'ermita de la muntanya de Montserrat més accessible.

L'ermita original, coneguda amb el nom de Sant Joan Baptista, va ésser construïda aprofitant una balma. Durant molts anys fou la residència dels abats del monestir però, malauradament, la Guerra del Francès en suposà la destrucció. 

Malgrat això, les seues ruïnes estan ben conservades i encara se'n poden apreciar els murs, terrasses i cisternes. La majoria d'ermites disposaven de dormitori, sala d'estudi, cuina, oratori i hort.


La nova ermita de Sant Joan (a les fotografies) va ser construïda l'any 1869 i beneïda l'any 1899 en un replà proper a l'emplaçament original. És una construcció allunyada de les roques que té les seues pròpies parets, una teulada i un petit campanar. És un lloc ideal per a copsar el contrast entre l'austeritat de les antigues ermites i la solidesa de les construccions més recents. Ja al segle XX, amb l'èxit del funicular, l'indret visqué encara noves transformacions. 


Es construí un mirador amb vistes esplèndides sobre el vessant sud de Montserrat i un restaurant sobre l'antiga ermita de Sant Joan Baptista que, posteriorment fou abandonat, és per això que les antigues restes de l'ermita i del restaurant estan barrejades .

Informació extreta de la wikipedia i de la Unió Excursionista de Sabadell

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.