22a Trobada Nacional dels Tres Tombs

Les Festes de Sant Antoni, en alguns indrets conegudes com els Tres Tombs o Tonis es celebren amb motiu de la festivitat de Sant Antoni Abat, protector dels animals, i són un conjunt de celebracions que tenen lloc arreu de Catalunya pels vols del 17 de gener.

Antigament es donava tres voltes al voltant d'un espai on es feia una gran foguera feta amb ramatge verd. Un cop el cristianisme té major presència, els tombs es fan al voltant d'una església dedicada a Sant Antoni o d'una imatge del Sant, des d'on es fa la benedicció dels animals.

El ritu principal consisteix a donar tres voltes, “Passades”, “Beneïdes” o “Passant” amb els cavalls, carros i altres animals de tir o més recentment també amb les mascotes per l'interior de la població. Per això, aquest ritu s'anomena Tres Tombs.

Fitxa de la sortida

Data:

5 de Maig del 2019

Dificultat:

Cap

Apte per nens:

Per a totes les edats, sempre sota la vigilància dels adults i amb els més petits agafats de la mà per la seva seguretat.

Cal portar:


Distància:


Situació  com anar-hi:

Qualsevol població on es celebri aquesta festa.

Descarregar ruta per GPS:


Apunts de fotografia:

Si anem a una població on es celebra aquesta festa ens podrem moure de posició en cadascuna de les voltes i podrem fer servir tot el nostre material fotogràfic per fer plànols generals, plànols més tancats y primers plànols.
Pel contrari, si anem a una trobada important haurem d'escollir quin tipus de fotografies volem fer, ja que no tindrem temps d'anar d'un punt a un altre del recorregut.

Recorregut:

Anem cap a Rubí, població del Vallès Occidental que aquest any acull la celebració de la 22 ena Trobada Nacional dels Tres Tombs.
Ens dirigim a l'avinguda de la Llana per què és el punt de trobada de tots els participants d'aquest any i volem sentir l'ambient que es respira abans de començar.






Els preparatius han acabat, els traginers han vestit els cavalls amb els millors arnesos de tir, també han carregat i equilibrat els carros, repassat les sivelles, ... que tot estigui perfecte pel bon estat d'animals i garantir el bon funcionament de la festa.

Darrera els abanderats i la banda de música la imatge del sant patró obre la comitiva, la festa ha començat.





















Encara que només hem estat en dos punts del recorregut hem gaudit de valent de la festa durant dues hores, però encara que sigui molt molt difícil, podríem destacar dos participants.

Aquest magnífic exemplar amb els seus més de dos metres d'alçada i ...


... aquest jove genet, de qui no recordem el nom, que munta a pèl i que manté la formació d'aquests tres magnífics exemplars només amb dues fines vares.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.