Pinell de Solsonès, Ermita de l'Ascenció

Circulem per la carretera C-149 de Solsona a Sanaüja quan, al voral de la carretera, una petita construcció ens crida l'atenció.

El cartell ho diu ben clar, Ermita de l'Ascensió.

La informació que consta al Cercador Inventari del Patrimoni Arquitectònic de la Generalitat ens diu que és una ermita del segle XVIII - XIX , de planta rectangular amb teulada a dos vessants i el carener perpendicular a la façana principal.
L'absis és pla i té una finestra d'arc monolític. A l'interior la nau està coberta per una volta de totxo que parteix d'una cornisa llisa. Tot l'interior està enguixat.

Fem un tomb per fora, les parets semblen en bon estat i ...


... fins i tot podem veure la petita finestra de l'absis, ara tapiada, que en algún moment devia deixar entrar la llum del sol.
Però, quan ens apropem, observem que la pedra que fa de clau de l'arc de mig punt de la porta ha fet moviment, fa mala impressió però encara fa la seva feina.


Ens acostem a la reixa de la porta de fusta i el que veiem ens colpeix el cor, quasi tota la volta de canó del sostre és a terra!!! 


Però quan cerquem informació d'aquesta ermita trobem que la imatge que tants anys va presidir el seu altar es conserva a la masia Castellana.


Afegim la fotografia de Isidre blanc amb finalitats didàctiques.

Informació extreta del Cercador d'Inventari del Patrimoni Arquitectònic de la Generalitat.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.