Festa Romana a Sant Boi de Llobregat

Arrenca el mes de juny i com cada any es celebra una nova edició de LVDI RVBRICATI, la festa romana organitzada pel Museu de Sant Boi de Llobregat.

Sembla ser que l'actual turó del castell, on a l'actualitat hi ha l'església parroquial, al segle IV ac es trovaba arran de la mar Mediterrània i ja era habitat pels Laietans.

Tenim constància de que a l'època romana, segle II ac, hi havia una vil·la que tenia una important activitat agrícola i comercial amb diferents punts de l'imperi i que fins i tot va arribar a tenir un moll on els vaixells carregaven mercaderies, donat que el tram final del riu Rubricati, riu Llobregat, era navegable.

Tant important era la producció d'aquesta zona que, a finals del segle II dc, els propietaris d'aquesta vil·la romana es podien permetre construir i mantenir en funcionament unes termes privades.

La festa LVDI RVBRICATI, Jocs del Llobregat (traducció lliure i actualitzada) de la que parlem en aquesta ocasió, forma part del programa d'activitats dutes a terme pel museu per difondre i fer conèixer la història de la Vil·la de Sant Boi.

És cert que, no és la més gran ni la més espectacular, ni la més opulenta de quantes festes romanes es celebren avui en dia però, precisament aquest és el seu principal atractiu.

Combinant els espais dels jardins de Can Barraquer, la masia de Can Torrents i les termes romanes la festa ens ofereix una variada oferta d'activitats, tallers i exhibicions en un delicat equilibri entre rigor històric i diversió.

Les diferents activitats permetran als més petits i als més grans conèixer com es pentinaven, com es feien les joies, com era el teatre i altres aspectes de la vida a l'època dels romans i aquest any, com a novetat, també s'ha contat amb la presència de la Llibreria Les Hores amb una amplia i variada selecció de llibres que permeten satisfer la curiositat de tots.

La presència de diferents grups de recreació històrica i les curtes cues de les diferents activitats fan la visita molt entretinguda pels més petits i farà les delícies dels afeccionats a la fotografia.


Fitxa de la sortida

Data:

Segon cap de setmana de juny

Dificultat:


Apte per nens:

Sí, de qualsevol edat.
Aquest tipus de sortida ofereix una oportunitat per despertar la curiositat dels infants vers la història.

Cal portar:


Distancia:


Situació / com anar-hi:

Latitud 41.34707661, Longitud 2.04578325 (veure a Google Maps)
Per arribar a la festa ho podem fer amb transport privat i aparcar molt a prop, enllaç al mapa, o bé amb transport públic de FGC, enllaç al mapa.

Descarregar ruta per GPS: 



Recorregut:

En aquesta ocasió no tenim recorregut.
La preséncia de nens i nenes impedeixen que pengi imatges de les diferents activitats per qüestions legals, tot i això us deixo aquesta selecció de fotografies que he fet als darrers anys.























Esperant la propera edició ho deixem aquí.


Bibliografia:

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.